Om oss

Kundanpassning och innovativa lösningar

Att skapa luft, rymd och ljus i och omkring en byggnad är arkitektens dröm och vad vore våra moderna byggnader utan glas, aluminium och stål? Mindre uttrycksfulla tycker vi och med färre möjligheter att skapa funktionella och intresseväckande konstruktioner till rimliga kostnader.

Vi på Fasadsystem i Stenkullen och Lund tillverkar branddörrar, inglasning, fönster, uterum, fasader och tak i aluminium, stål och glas samt hela fasader med solenergi. Vi erbjuder allt från hjälp vid projektering till färdigt montage och avslutar inga projekt förrän resultatet är precis så som kunden vill ha det.

Företaget startade 1980 och har en lång erfarenhet i branschen. Sedan maj 2020 ingår vi i Soltechkoncernen.

 

Vi på Fasadsystem har kunskaper inom det mesta

Hos oss finns många olika yrken och hantverksgrupper som alla besitter stor teknisk kompetens och har många års erfarenhet i branschen. Dessutom har vi tillgång till Wicona och Stålprofils hela kunskap på området då vi är återförsäljare i Sverige.

Marknaden förändras, produkter och teknik utvecklas i snabb takt och det är av största vikt att vi hänger med i denna utveckling och är lyhörda för kundens önskemål och branschens krav. Med andra ord – vi satsar på långvariga och goda kundrelationer.

Syd- och Västsverige är vårt centrum

Vi bygger och installerar framför allt i Västsverige, Lerum, Göteborg, Mölndal, Kungsbacka, Uddevalla, Borås och har täta kontakter med vår leverantör av aluminiumprofiler, Wicona i Vetlanda.

Sedan hösten 2021 finns vi även i Sydsverige i Malmö, Helsingborg och Lund.

Vi erbjuder tillverkning och leverans i hela Norden.

Vårt miljöarbete

Vår affärsidé bygger på att utföra och leverera material och arbete enligt våra kunders önskemål. Därför är vår strävan att ha hög kvalitet samt ett miljöriktigt byggande.

Vi ska på bästa sätt följa gällande lagar, föreskrifter och andra krav samt arbeta för en ständig förbättring av miljöarbetet. Detta för att minska negativ miljöpåverkan på människor och hela vår omgivande miljö.

Vi använder leverantörer av varor, maskiner, fordon samt inhyrda tjänster av företag som arbetar aktivt med miljöfrågor med utgångspunkt att minimera vår miljöpåverkan och arbeta för en god hälsa både i den fysiska arbetsmiljön och den psykosociala. Vi ska verka för att samtliga personer i organisationen jobbar för minsta möjliga miljöpåverkan, samt att alla har god kännedom om företagets miljöarbete.